duminică, septembrie 15, 2024

Liga Studenților Români din Străinătate a premiat excelența în educație

Tinerii români cu cele mai bune rezultate pe plan academic și extracurricular de la universități de renume din țară și străinătate au fost premiați, joi, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Galei Studenților Români din Străinătate, în prezența mai multor personalități.

Rezultatele remarcabile ale celor 42 de finaliști au fost recunoscute prin 7 categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa – nivelul universitar și nivel post-universitar, Studentul Român al Anului în America de Nord, Studentul Român al Anului pe Alte Continente, Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România, Premiul Special în Arte, Marele Premiu.

Marele Premiu i-a revenit studentei Cristina Bleorțu de la Universitatea din Oviedo – Spania și Universitatea din Zurich – Elveția, premiul la categoria Studentul Român al Anului în Europa – nivelul universitar a fost câștigat de Eliza Casapopol de la Universitatea Oxford, iar la categoria Studentul Român al Anului în Europa la nivel post-universitar – Marele premiu i-a revenit studentului Adrian Gâinar de la Universitatea din Manchester. Premiul la categoria Studentul Român al Anului în America de Nord a fost acordat studentului Florin Ștefan Morar de la Universitatea Harvard, iar la categoria Studentul Român al Anului pe Alte Continente i-a revenit Alexandrei Florea de la Universitatea Deakin din Australia.

Premiul de Studentul Român Erasmus al Anului a fost obținut de către Ana-Maria Dogaru de la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble – Franța, iar premiul la categorie Studentul Anului în România a fost câștigat de Florin Tripon de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Premiul Special în Arte a fost acordat studentei Daria Ioana Tudor de la Universitat der Kunste – Berlin, Germania.

Câștigătorii au fost desemnați în urma punctajelor primite din partea juriului din care au făcut parte academicienii Ionel Valentin Vlad, Maya Simionescu, Nicolae Zamfir. Au mai fost oferite premii din partea Fundației pentru SMURD, dar și din partea Institutului Bancar Român. AGERPRES, Liga Studenților Români din Străinătate

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Caz șocant în Turcia! Cadavrul unei fete de 8 ani, găsit după 19 zile

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya a declarat, pe 8 septembrie, că forțele de jandarmerie au găsit cadavrul lui Güran.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.