miercuri, mai 1, 2024

Continuă abuzurile la adresa jurnaliştilor turci

A 11-a Judecătorie din Istanbul care se află sub o directa observaţie şi direcţionare a preşedintelui ţării, Erdogan, a luat decizia a de a pune sechestru pe toate bunurile ziariștilor arestați.

Unicul motiv invocat de judecătorie a faptul că acei jurnalişti au făcut parte din Redacţia Ziarului Zaman.

Pentru cei 54 jurnaliști arestați sau pe numele căroras-au emis mandate de arestare, procurorul a cerut judecătorului fără să probeze sau să dispună de vreo dovadă oarecare, punerea sub sechestru a bunurilor. Nu există vreo formulare încererea procurorului acceptată de judecător, decât evocarea calităţii de jurnalist în Redacţia Ziarului Zaman.

Aşadar nu a ajuns arestarea jurnaliştilor, s-a ajuns şi la sechestrarea bunurilor acestora.

İlgili resim
Jurnalistului decedat, Ahmet Selim.

De remarcat faptul că s-a pus sechestru şi pe bunurile jurnalistului decedat, Ahmet Selim.

Procurorul a pus sechestru și pe bunurile lui Ahmet Selim, care după o percheziție făcută de poliţişti, şi-a pierdut viaţa. Ahmet Selim, în vârstă de 72 de ani era jurnalist şi scriitor.

Printre jurnaliștii cărora li s-a pus sechestru pe toate bunurile se numără scriitorul Hilmi Yavuz în vârstăde 80 de ani, fiind cel mai vârstnic dar şi Șahin Alpay, 72 de ani, renumit ziarist.

Sunt abuzuri scandaloase, care cutremură lumea presei internaţionale.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.