joi, mai 2, 2024

Ambasadorul Rusiei în Turcia, victimă a unei agresiuni armate

Ambasadorul rus la Ankara, Andreї Karlov a fost astăzi grav rănit în urma unui atac armat comis împotriva sa potrivit Canalului de informaţii locale NTV.

Acesta participa la un eveniment cultural, mai exact vernisarea unei expoziţii de fotografie când un bărbat a deschis focul asupra diplomatului rus , rănindu-l grav.

El a fost spitalizat de urgenţă iar ulterior a decedat . în urma rănilor suferite. Agresorul l-a împușcat pe diplomatul rus în spate, în momentul în care acesta rostea un discurs în deschiderea unei expoziții foto la Ankara.

Între timp, serviciile speciale ale Turciei verifică informația oferită de un martor, conform căreia atacatorul ar fi intrat în clădirea unde avea loc expoziția dându-se drept polițist.

Potrivit agenției de presă turce Anadolu, ‘persoana care a comis atacul armat împotriva lui Andrei Karlov a fost neutralizat în cadrul unei operațiuni’. Anadolu nu precizează dacă atacatorul este viu sau mort.

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și chiar de astăzi (luni) va ridica problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează TASS.”Calificăm cele întâmplate drept atac terorist. Ne aflăm în legătură permanentă cu autoritățile turce, de la care am primit asigurări că va fi desfășurată o anchetă minuțioasă multilaterală. Ucigașii vor fi pedepsiți”, a declarat Zaharova.

Ea a confirmat că ambasadorul rus Karlov a murit în urma rănilor suferite. „Astăzi este o zi tragică pentru diplomația rusă. Astăzi, la Ankara, în timpul unei acțiuni publice, ambasadorul rus a fost împușcat și a murit în urma rănilor suferite”, a spus ea.

Zaharova a anunțat că Rusia va pune chiar de azi la Consiliul de Securitate al ONU problema privind atacul terorist împotriva ambasadorului rus la Ankara. „Chiar de astăzi problema va fi adusă în fața membrilor Consiliului de Securitate al ONU. Terorismul nu va trece. Vom lupta cu el în mod hotărât. Remarcabilul diplomat rus Andrei Ghennadievici Karlov va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră”, a mai declarat aceasta. Agerpres, TASS; Anadolu, https://fr.sputniknews.com/international/201612191029247576-turquie-ambassadeur-russe-attaque/

http://www.lemonde.fr/europe/article/2016/12/19/turquie-l-ambassadeur-russe-grievement-blesse-apres-une-attaque-armee-a-ankara_5051340_3214.html

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.