duminică, mai 5, 2024

Bulgaria cere CE să pregătească un plan B pentru un posibil aflux de migranți din Turcia

Se pare că prima ţară care şi-a dat seama de lipsa de substanţă  a aşa-ziselor negocieri Turcia versus UE este Bulgaria. Din cerinţele ei adresate acum Comisiei Europene se înţelege exact faptul că guvernul bulgar este conştient de „politica la două capete” praticată de preşedintele  turc.

 Guvernul bulgar a cerut Comisiei Europene să elaboreze un plan B pe care să-l aplice dacă Turcia decide să-și pună în practică amenințările de a deschide porțile pentru migranți, a anunțat ministrul de externe Daniel Mitov, informează joi Novinite.

„Am cerut Comisiei să înceapă să lucreze la planul B dacă retorica va căpăta o dimensiune reală”, a declarat Mitov reporterilor, potrivit unor imagini difuzate de Televiziunea Națională Bulgară. Mitov a făcut aceste declarații după ce a participat miercuri la o reuniune a miniștrilor de externe din UE.

„Noi sperăm că nu va fi cazul, dar politicile noastre nu se pot agăța doar de speranțe”, a argumentat Mitov. Anterior, președintele Turciei, Recep Erdogan, a amenințat că țara sa va denunța acordul asupra migranților cu UE dacă nu primește ajutor financiar pentru refugiați de la Bruxelles și dacă europenii nu elimină vizele pentru cetățenii turci, în conformitate cu acest acord.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.