duminică, septembrie 8, 2024

A 9-a Conferință a doctoranzilor și postdoctoranzilor în medicină și farmacie

Rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat miercuri, în deschiderea celei de-a 9-a Conferințe a Doctoranzilor și Postdoctoranzilor în medicină și farmacie, că Școala Doctorală de Medicină din Târgu Mureș este cotată pe primul loc între școlile similare din România.

Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș organizează, în perioada 7-8 decembrie, a noua Conferință a Doctoranzilor și a șasea Conferință a Postdoctoranzilor în medicină și farmacie.

 

 ‘Școala Doctorală a trecut proba timpului, traversând de-a lungul anilor și vremuri mai liniștite, și vremuri mai tulburi. Putem avea păreri subiective despre ce se întâmplă în școala doctorală, unele pot fi adevărate, pertinente și bine argumentate, dar dincolo de părerile noastre, contează, în evaluări, părerile altora și am fost extrem de mândru să constat faptul că Școala de Medicină Doctorală din Târgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România. Este rodul unei munci, iar în ultimii ani, indiferent de ce s-a întâmplat, am încercat să păstrăm standardele ridicate și să nu facem rabat de la lucrurile pe care ni le-am asumat. Cred că suntem printre școlile doctorale din țară cu cele mai înalte standarde’, a arătat Leonard Azamfirei.

 Prorectorul UMF Târgu Mureș și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), prof. univ. dr. Daniela Dobru, a  declarat că momentul cel mai important din acest an a fost procesul de autoevaluare a IOSUD (Instituția Organizatoare de Studii Universitare Doctorale) pentru perioada 2011-2015, impus de către Ministerul Educației. ‘Cu această ocazie, am analizat date obiective și cuantificabile legate de principalele activități ale școlii doctorale și am analizat indicatori de perfomanță. În perioada 2011-2015, am avut un trend ascendent al indicilor de perfomanță. Numărul de lucrări ISI elaborate de către doctoranzi s-a dublat în fiecare an, astfel încât lucrările au ajuns să reprezinte 70% din totalul de lucrări ISI ale Universității. Este un lucru cu care ne mândrim, iar rezultatele sunt cunoscute în toată țara.

„Chiar dacă trăim vremuri mai dificile în privința școlilor doctorale, trebuie să spun că Școala Doctorală a UMF Târgu Mureș are stabilitate și predictibilitate”

. Am pus calitatea înaintea cantității, conștientizând-ne, în primul rând, pe noi și apoi pe ceilalți că doctoratul nu este o obligație, ci o opțiune. La sfârșitul unui mandat de cinci ani, cred că Școala Doctorală din UMF are o fundație solidă pe care putem clădi oricât de multe etaje și cu care putem face față oricăror probleme’, a arătat dr. Dobru.

http://www.zi-de-zi.ro/2016/11/07/conferinta-doctoranzilor-si-postdoctoranzilor-la-umf-targu-mures/

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.