luni, mai 13, 2024

Îngrijorătoare atitudini în UK: ură, ostilitate, ameninţări

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu violența cu care presa populară britanică și parte din clasa politică au primit decizia Înaltei curți de a da Parlamentului britanic drept de veto asupra Brexitului, relatează AFP.

Apeluri la viol și la omor, judecători calificați drept trădători și amenințați cu spânzurătoarea: această decizie a suscitat mânia unor susținători ai Brexitului, neliniștiți de complicațiile care ar putea interveni în declanșarea divorțului de UE, dar și a unei părți a presei eurosceptice, tabloidul Daily Mail neezitând să-i prezinte pe cei trei magistrați drept „inamici ai poporului’.

În fața violenței atacurilor, mai mulți responsabili politici au reclamat o intervenție a guvernului. Unii susținători ai Brexit incită la ură (Consiliul Europei)

 

Într-un comentariu publicat luni pe Facebook, Muiznieks și-a exprimat la rândul său îngrijorarea în fața acestor „atacuri flagrante împotriva independenței puterii judiciare, destinate să incite poporul la ură’.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu violența cu care presa populară britanică și parte din clasa politică au primit decizia Înaltei curți de a da Parlamentului britanic drept de veto asupra Brexitului
Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu violența cu care presa populară britanică și parte din clasa politică au primit decizia Înaltei curți de a da Parlamentului britanic drept de veto asupra Brexitului

‘O presă liberă trebuie să fie o presă responsabilă. Jurnalismul nu trebuie să contribuie la crearea unei atmosfere de ostilitate, de respingere și de ură’, a mai spus diplomatul leton, potrivit căruia „cuvintele contează pentru că ele sunt adesea prima etapă spre violența reală’.

 Un organ al Consiliului Europei, Comisia europeană împotriva rasismului și intoleranței (ECRI) a afirmat  că discursul urii continua să fie ‘o problemă gravă în presa populară’ britanică.

Într-un raport făcut public la începutul lunii octombrie, alt organ al Consiliului Europei, Comisia europeană împotriva rasismului și intoleranței (ECRI) afirmase că discursul urii continua să fie ‘o problemă gravă în presa populară’ britanică.

‘Nu este o întâmplare că violența rasistă este în creștere în Regatul Unit, în timp ce chiar noi vedem exemple îngrijorătoare de intoleranță și de discursuri ale urii în ziare, online, dar și din partea responsabililor politici’, a estimat președintele ECRI.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.