sâmbătă, mai 4, 2024

Îngrijorare la Washington : SUA, ‘profund preocupate’ de starea libertății presei în Turcia după arestările recente

Statele Unite ale Americii s-au declarat luni ‘profund preocupate’ de accentuarea presiunilor în Turcia asupra instituțiilor media de opoziție, după ce poliția turcă i-a arestat pe redactorul-șef și pe alți 13 jurnaliști de la principalul cotidian secular de opoziție, Cumhuriyet, transmite Reuters.

 Conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, SUA sprijină eforturile Ankarei de a-i depista pe cei responsabili de tentativa de puci din luna iulie, însă închiderea a încă unor instituții de presă și arestarea și altor jurnaliști la sfârșitul săptămânii trecute constituie motiv de îngrijorare.

 ‘Statele Unite sunt profund preocupate de ceea ce pare a fi o creștere a presiunilor oficiale asupra instituțiilor media de opoziție în Turcia’, a subliniat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

În conferinţa de presă, oficialul american a fost confruntat cu un val de întrebări referitoare la încălcările frecvente ale drepturilor omului în Turcia, procesele discreţionare, detenţia jurnaliştilor , modul în care se derulează represiunea după lovitura de stat ratată. Vezi şi  John Kirby,Spokesperson,Daily Press Briefing,Washington, DC.

http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2016/10/263615.htm

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.