marți, aprilie 30, 2024

Parteneriat pentru susținerea turismului specific Deltei Dunării, între ANSVSA și asociația „Ivan Patzaichin-Mila 23”

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23″au pus bazele unui parteneriat în vederea susținerii turismului specific Deltei Dunării.

Conform unui comunicat al ANSVSA, președintele autorității, Radu Roatiș Chețan, a avut joi o întâlnire în acest sens cu Ivan Patzaichin, Teodor Frolu și Tiberiu Cazacioc, reprezentanții asociației „Ivan Patzaichin — Mila 23”.

Fotografii de Tiberiu Cazacioc de la Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23
Fotografii de Tiberiu Cazacioc de la Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23

Întrevederea, care a avut loc la solicitarea asociației, se înscrie în seria de acțiuni pe care ANSVSA le întreprinde pentru a veni în întâmpinarea micilor întreprinzători care vor să dezvolte afaceri în zona Deltei Dunării în domeniul turismului, respectând condițiile și tradițiile specifice locului.

S-a convenit ca primul pas în acest sens să se materializeze prin elaborarea unui ghid, adresat exclusiv celor interesați să investească în turismul din Delta Dunării, care vizează respectarea normelor și cerințelor de igienă. Ghidurile urmăresc facilitarea înțelegerii și aplicării legislației privind vânzarea directă a produselor alimentare de către micii producători sau în pensiunile locale.

Ghidul va fi întocmit de specialiști din cadrul ANSVSA și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, DSVSA Brăila, DSVSA Constanța, în colaborare cu asociația „Ivan Patzaichin — Mila 23” și Consiliul Județean Tulcea.

 

„Proiectul face parte dintr-o strategie mai amplă a ANSVSA de a susține turismul local și producătorii de produse tradiționale din România și se bucură de sprijinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. Autoritatea își manifestă deschiderea către dialog și își oferă sprijinul asociațiilor care promovează patrimoniul natural și gastronomic al tuturor regiunilor țării”, se menționează în comunicat.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.