sâmbătă, mai 4, 2024

Abuzuri grave ale organelor de represiune turce împotriva unor canadieni cu dublă cetăţenie

În această vară, Davud Hancı, un imam care lucrează în instituții federale de corecție din zona Calgary (Canada), a fost în vizită la familia sa din nord-estul Turciei, împreună cu soția sa, Rumeysa, și cei doi copii, de 8 respectiv 9 ani. Pe 2 august autoritățile turce au venit după domnul Hancı. Familia stătea în casa unui unchi, dar poliția a știut unde să îi găsească. Ei l-au arestat pe domnul Hancı și i-au luat pașaportul canadian și buletinul turcesc. „Copiii erau îngroziți”, a declarat doamna Hancı.

„Soțul meu este un om blând”, a spus ea. „El este împortiva violenței. Dar ziarele din Turcia au publicat poza lui spunând că a fost unul dintre organizatorii loviturii de stat. Nu este adevărat.” Hancı, rămâne în arest, iar soția sa, care s-a întors în Canada, nu a mai auzit de el de când a fost arestat.

davud
În această vară, Davud Hancı, un imam care lucrează în instituții federale de corecție din zona Calgary (Canada), a fost în vizită la familia sa din nord-estul Turciei, împreună cu soția sa, Rumeysa, și cei doi copii, de 8 respectiv 9 ani. Pe 2 august autoritățile turce arestat pe domnul Hancı și i-au luat pașaportul canadian și buletinul turcesc.

Printr-un coșmar asemănător a trecut și Ilhan Erdem, un alt turc cu cetățenie canadiană. Și el a fost în vizită în Turcia, împreună cu soția sa, Hatice, și cei doi copii, unul de 9 ani și celălalt de 9 luni.

Tentativa de lovitură de stat a făcut ca zborul său de întoarcere să fie amânat. Când au încercat să plece pe 25 iulie, domnul Erdem a fost arestat pe aeroportul din Istanbul. „Ne-au desfăcut toate bagajele”, a declarat doamna Erdem. „Ei nu au niciun drept să facă așa ceva familiei mele.” Ea s-a întors în Canada înpreună cu copiii săi și a încercat să angajeze un avocat pentru soțul ei.

Funcționarilor consulari canadieni le-a fost refuzată cererea de a-l vedea pe domnul Erdem, un lucru des întâlnit atunci când o țară nu recunoaște dubla cetățenie, turco-canadiană, a unui deținut. Doamna Erdem a găsit în cele din urmă un avocat care a aflat că dl Erdem fusese deja judecat și declarat vinovat ca fiind unul dintre principalii organizatori ai loviturii de stat. „Soțul meu e nevinovat,” continuă doamna Erdem. „De cincisprezece ani locuim în Canada și nu a primit nici măcar o amendă de parcare. Și alți canadieni, care nu se aflau în Turcia în momentul loviturii de stat, se simt amenințați.

Sursa: www.theglobeandmail.com

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.