joi, mai 16, 2024

EVENIMENT Medical la Biblioteca Academiei Române: Luna Internaţionala Alzheimer

Luna Internaţionala Alzheimer va fi sărbatorită, în premieră în Romania, pe data de 16 septembrie2016, în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Romana Alzheimer, ce va avea loc la Biblioteca Academiei Romane, în Amfiteatrul „Ion Heliade Radulescu”. Deşi la fiecare 3 secunde, o persoană este diagnosticată cu demenţă, maladia Alzheimer reprezintă un subiect încă sensibil şi insuficient înţeles şi promovat, faţă de care atitudinea populaţiei este esenţială. Tocmai de aceea, Luna Internaţională Alzheimer, septembrie, este marcată sub sloganul “Remember Me!” şi reprezinta o conştientizare a impactului pe care maladia Alzheimer îl are asupra noastra, a tuturor, şi care va afecta din ce în ce mai multe persoane odată cu trecerea timpului.

Cunoaşterea înseamnă putere în lupta cu aceasta maladie.

Pentru a reuşi reducerea impactului social major al demenţei este necesară creşterea capacităţii populaţiei de a conştientiza gravitatea şi particularităţile acestei patologii, educaţia populaţiei în ceea ce priveşte prevenţia , importanţa depistării precoce,.Evenimentul din data de 16 septembrie va aborda subiecte despre semnele bolii Alzheimer, despre prevenţie, despre factori de risc, despre necesitatea planului naţional împotriva bolii Alzheimer.Va exista şi un

Atelier de terapie ocupaţionala organizat de Centrul de Psihologie Creativa „Sa coasem amintiri!”,oProiectie de filme documentare ilustrative pentru problematica de diagnostic si de ingrijire a demenţelor,Conferinţa despre educatie pentru diagnostic şi îngrijire, Workshop de arhitectura adaptată nevoilor persoanelor cu demenţă.

Societatea Romana Alzheimer are ca misiune sprijinul persoanelor cu demenţă şi a familiilor acestora în Romania.În cei 24 de ani de existenţă, SRA s-a implicat activ în programe, proiecte, acţiuni şi campanii menite sa răspundă cerinţelor acestei categorii de populaţie.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.