vineri, martie 29, 2024

Chiar dacă a pierdut în America, Laura Bretan rămâne o mare speranţă pentru România

Laura Bretan (14 ani), câștigătoarea concursului „Românii au talent”, nu a reușit să se claseze în topul 5 al preferințelor publicului american, astfel că mica soprană a ratat premiul de un milion de dolari. Ea a interpretat aria „A mio babbino caro”, de Giacomo Puccini.

Bătălia pentru marele premiu s-a dat între Grace Vanderwaal (cântăreața”), Jon Dorenbos (magician), Sal Valentinetti (cântăreț), Brian Justin Crum (cântăreț) și The Clairvoyants (un cuplu de mentaliști). În final, concursul „Amerca’s Got Talent” a fost câștigat de Grace Vanderwaal (12 ani). Ea cântă la ukulele (un instrument tradițional hawaiian) și își compune singură melodiile.

Miercuri, 14 septembrie, Laura Bretan a intrat în direct prin legătură telefonică la emisiunea „La Măruță”, de pe Pro Tv, unde a dat primele declarații după reprezentație, înainte de a se desemna marele câștigător. tânăra soprană a mărturisit că s-a simțit destul de rău înainte de a intra pe scenă din cauza rochiei imense pe care a purtat-o, dar și a emoțiilor. Indiferent de rezultatul competiției, Laura Bretan nu s-a arătat dezamăgită și este hotărâtă să meargă mai departe și să-și valorifice talentul.

Elogiată de presă şi aclamată de un public impresionant, Laura Bretan este adorată de români, imaginea ei reuşind să însufleţească şi românii stabiliţi prin alte ţări ale lumii, şi funcţionând ca un catalizator al spiritului de solidaritate patriotică.

Viitorul ei artistic se anunţă excepţional, aceasta depinzând foarte mult şi de profesori, impresari, apropiaţii micii vedete.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).