sâmbătă, aprilie 27, 2024

Bratislava :Reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN)

Lupta împotriva evaziunii fiscale și stimularea investițiilor Uniunii Europene au fost principalele subiecte discutate la Bratislava de miniștrii de finanțe din statele membre ale Uniunii Europene sâmbătă, în a doua zi a reuniunii neoficiale de la Bratislava a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN).

Ministrul slovac de finanțe Peter Kazimir a insistat asupra importanței unor reglementări fiscale stricte și transparente, care să limiteze evaziunea și în același timp să asigure predictibilitate fiscală pentru firme. „Nu am discutat problema armonizării fiscale. Cu toate acestea, planul Comisiei Europene include chestiunea unei baze fiscale comune. Planul are anumite caracteristici de armonizare, dar într-un sens care nu poate fi luat în considerare de niciun stat membru UE. Obiectivul său este reducerea costurilor cu consultanța fiscală și asigurarea unui grad mai ridicat de certitudine pentru toți cei care creează locuri de muncă și contribuie la generarea PIB”, a declarat el.

Miniștrii de finanțe din UE discută combaterea evaziunii fiscale și stimularea investițiilor

Potrivit lui Kazimir, siguranța fiscală mai mare este o problemă relativ nouă, dar importantă, care ar putea consolida competitivitatea globală a UE.

Pentru a limita finanțarea terorismului și spălarea de bani, ministrul slovac a subliniat nevoia de intensificare a cooperării între instituții la nivel național și de ameliorare a schimbului internațional de informații, care trebuie să devină mai rapid și mai eficient. „Trebuie să introducem reguli pentru publicarea obligatorie a informațiilor privind mediatorii, cum ar fi consultanții, băncile și alții, care profită de pe urma planificării sau aplicării unor evaziuni fiscale sau scheme fiscale agresive”, a adăugat el.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.