luni, mai 6, 2024

FBI: Stat Islamic va rămâne principala amenințare teroristă și după sfârșitul ‘califatului’

”Amenințarea care, cred eu, va domina următorii cinci ani, în opinia FBI, va fi impactul prăbușirii califatului”, a declarat directorul Comey

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) va rămâne amenințarea teroristă dominantă pentru SUA chiar și după sfârșitul ‘califatului’ său în Irak și Siria, a estimat joi directorul Biroului Federal de Investigații american (FBI), James Comey, relatează AFP.

Șeful FBI a insistat pe necesitatea unei cooperări internaționale pentru supravegherea foștilor combatanți jihadiști. În ultimul an, organizația Stat Islamic a pierdut controlul asupra unei părți a teritoriilor sale cucerite în Irak și Siria.

”Amenințarea care, cred eu, va domina următorii cinci ani, în opinia FBI, va fi impactul prăbușirii califatului”, a declarat Comey.

El s-a pronunțat pentru îmbunătățirea schimburilor de informații între serviciile de informații din întreaga lume în legătură cu foștii jihadiști care au părăsit Siria și Irakul.

”A ne ajuta partenerii europeni în schimbul de informații între ei și cu noi are o importanță esențială”, a mai spus oficialul american. AGERPRES,AFP

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.