luni, mai 6, 2024

Noi reguli pentru selecţia poliţiștilor in Turcia

Regimul Erdogan va angaja polițiști cu interviu și nu prin examen, așa cum se obișnuia.
În urma decretului publicat miercurea trecută, s-a hotărât angajarea  echipelor speciale de polițiști pe baza de interviu și nu de examen.
După starea de urgență intrată în vigoare pe 21 iulie, în Turcia continuă schimbările structurale aduse de guvern. Regimul Erdogan va angaja noi polițiști în locul celor 10 mii care au fost concediați. Noii veniţi vor fi angajați printr-un interviu simplu. Conform decretului, examenul care are un renume de peste 20 de ani, va fi înlocuit de un interviu iar caracteristicile fizice ale candidatului vor fi de ajuns ca acesta să fie admis. Tot în acest fel vor fi angajați și polițiștii din misiunile speciale.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.