sâmbătă, aprilie 9, 2022

Ziarul Zaman România în limba română, elogiat la Biblioteca „George Coşbuc „ din Bistriţa

Cu prilejul lansării de carte „Scurte întîlniri.Există un limpede loc”de Cleopatra Lorinţiu la Editura Charmides, scriitorul Icu Crăciun a profitat de împrejurare ca să elogieze Ziarul Zaman în limba română, punând accent pe inserţia puternică a ziarului în mediul românesc şi pe modul în care sunt tratate subiectele.

Icu Crăciun a evocat deopotrivă partea politică şi de actualitate a publicaţiei cât şi valoarea felului în care este fructificată informaţia, capacitatea de a evoca subiecte culturale de mare importanţă şi de a avea o opinie proprie.

La lansarea cărţii au participat mulţi oameni de cultură: scriitori (printre care Gabriel Gafiţa, Virgil Raţiu, Iacob Naroşi, Gavril Moldovan,Menut Maximinian, Olimpiu Nuşfelean, Mircea Măluţ, Ioan Cioba,David Dorian,Victoria Fătu Nalaţiu ş.a.), Directorul Muzeului Judeţean Bistriţa Năsăud,sculptorul Alexandru Gavrilaş, cunoscuta jurnalistă Ioana Bradea.ş.a.

S-au exprimat: pr.Ioan Pintea, directorul Bibliotecii George Coşbuc, personalitate a literaturii noastre de esenţă creştină, Alexandru Pugna,Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, el însuşi interpret de muzică populară, renumit pentru autenticitatea cântecului său şi valoarea repertoriului abordat, realizator de radio şi televiziune, artist în adevăratul sens al cuvântului, Gavril Ţărmure, manager cultural şi editor, comentator cultural,cunoscută personalitate a mediului cultural managerial din România precum şi soţia acestuia, doamna Mihaela Ţărmure, a cărei activitate sub egida Societăţii de Concerte Bistriţa,o consacră drept una dintre persoanele cele mai inspirate şi mai active din zona Ardealului.

Evenimentul a avut parte de o serioasă mediatizare, prin radio şi televiziune precum şi prin presa scrisă locală şi on line. Prezentarea Ziarului Zaman în limba română a fost unanim apreciată,iar seara s-a terminat cu o dezbatere interesantă pe teme de politică internaţională, cultură şi morală, în primitorul sediu al Bibliotecii Judeţene, plasată astăzi într-un local superb şi perfect amenajat, funcţional, atractiv şi deosebit de modern, care elogiază prin numele său personalitatea poetică cea mai importantă a zonei Bistriţei-Năsăudului, George Coşbuc .

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.