21.7 C
București
duminică, septembrie 20, 2020

Ziarul Zaman România în limba română, elogiat la Biblioteca „George Coşbuc „ din Bistriţa

Cu prilejul lansării de carte „Scurte întîlniri.Există un limpede loc”de Cleopatra Lorinţiu la Editura Charmides, scriitorul Icu Crăciun a profitat de împrejurare ca să elogieze Ziarul Zaman în limba română, punând accent pe inserţia puternică a ziarului în mediul românesc şi pe modul în care sunt tratate subiectele.

Icu Crăciun a evocat deopotrivă partea politică şi de actualitate a publicaţiei cât şi valoarea felului în care este fructificată informaţia, capacitatea de a evoca subiecte culturale de mare importanţă şi de a avea o opinie proprie.

La lansarea cărţii au participat mulţi oameni de cultură: scriitori (printre care Gabriel Gafiţa, Virgil Raţiu, Iacob Naroşi, Gavril Moldovan,Menut Maximinian, Olimpiu Nuşfelean, Mircea Măluţ, Ioan Cioba,David Dorian,Victoria Fătu Nalaţiu ş.a.), Directorul Muzeului Judeţean Bistriţa Năsăud,sculptorul Alexandru Gavrilaş, cunoscuta jurnalistă Ioana Bradea.ş.a.

S-au exprimat: pr.Ioan Pintea, directorul Bibliotecii George Coşbuc, personalitate a literaturii noastre de esenţă creştină, Alexandru Pugna,Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, el însuşi interpret de muzică populară, renumit pentru autenticitatea cântecului său şi valoarea repertoriului abordat, realizator de radio şi televiziune, artist în adevăratul sens al cuvântului, Gavril Ţărmure, manager cultural şi editor, comentator cultural,cunoscută personalitate a mediului cultural managerial din România precum şi soţia acestuia, doamna Mihaela Ţărmure, a cărei activitate sub egida Societăţii de Concerte Bistriţa,o consacră drept una dintre persoanele cele mai inspirate şi mai active din zona Ardealului.

Evenimentul a avut parte de o serioasă mediatizare, prin radio şi televiziune precum şi prin presa scrisă locală şi on line. Prezentarea Ziarului Zaman în limba română a fost unanim apreciată,iar seara s-a terminat cu o dezbatere interesantă pe teme de politică internaţională, cultură şi morală, în primitorul sediu al Bibliotecii Judeţene, plasată astăzi într-un local superb şi perfect amenajat, funcţional, atractiv şi deosebit de modern, care elogiază prin numele său personalitatea poetică cea mai importantă a zonei Bistriţei-Năsăudului, George Coşbuc .

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.