sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ziaristul Can Dundar: “Nu mă pot preda în fața sistemului judiciar actual”

Redactorul șef al publicației Cumhuriyet, Can Dundar a demisionat. În ultimul articol acesta a scris „Am luat decizia de a nu mă preda în fața sistemului judiciar actual.”, până când nu se va ridica starea de urgență.

În urmă cu un an și jumătate, pe data de 9 februarie 2015, ziaristul Can Dundar a demisionat din funcția de redactor șef al cotidianului opozant Cumhuriyet. La o zi după tentativa de lovitură de stat eșuată, jurnalistul a precizat că doi dintre judecătorii care au hotărât eliberarea acestuia din arest au fost reținuți. Dundar menționa „Să ai încredere în justiție acum ar fi ca și cum ți-ai tăia capul la ghilotină. De acum încolo în fața noastră va fi guvernul și nu instanța de judecată. Din acest motiv, până când nu se ridică Starea de Urgență, am luat decizia de a nu mă preda în fața justiției.”

Redactorul șef al ziarului Cumhuriyet, Can Dundar s-a mutat în urmă cu 3 luni în Germania după ce a fost condamnat cu 5 ani şi zece luni pentru dezvăluire de secrete de stat.

Acesta a publicat în anul 2014 un articol şi o înregistrare video care acuzau serviciile secrete că au livrat arme rebelilor islamiști din Siria.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org