luni, septembrie 16, 2024

Atacarea simbolurilor: Franţa, atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvray

Atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvray a îngrijorat şi dezgustat deopotrivă , chiar dacă nu a avut acelaşi”răsunet” pe care l-a avut carnagiul recent de la Nice.
Ancheta încearcă să aducă la lumină conexiunile complete pe care adolescenţii djihadişti le aveau.

Doi ucigaşi, în umbra reţelelor de socializare
Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean locuiau la 700 kilometri distanţă şi s-au cunoscut prin internet,doar cu câteva zile înainte de trece la fapte , prin mesagerie electronică.
Petitjean s-a dus( 23 iulie a.c. ) la Saint-Etienne-du-Rouvray în zona în care locuia Kermiche.Ziua atacului asupra bisericii a fost 26. Rămân întrebările : Cine i-a pus în legătură prin acea aplicaţie preferată de djihadişti .reamintim că ISIS (Saesch) a revendicat atentatul. De remarcat că cei doi tineri (19 ani) erau în legătură printr-o mesagerie criptată, şi că acest tip de comunicare e praticat de circa 100 milioane de utilizatori.Kermiche avea de gând să folosească „un cuţit” într-o „biserică”, cel puţin aşa reiese din textele decodate.
Petitjean postase deja un video în care jura credinţă Statului Islamic şi anunţa că va face o acţiune violentă împotriva Franţei.Poliţia şi organele de anchetă analizează anturajul acestor care , din câte se vede este foarte stufos. Abdel Malik Petitjean a comis atacul din 26 iulie, când el și Adel Kermiche au pătruns într-o biserică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, unde i-au tăiat gâtul preotului și au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în același mod, fiind apoi uciși în intervenția forțelor de ordine.
Nu este clar dacă între ei a existat un intermediar. Investigatorii anchetează în prezent mai mulți suspecți din anturajul celor doi, printre care se numără un văr al unuia dintre teroriști și un refugiat sirian a cărui fotocopie de pe pașaport a fost găsită asupra lui Kermiche. Acesta din urmă încercase să plece în Siria de două ori în 2015 și a fost inculpat pentru legături cu terorismul și plasat în detenție în Franța, dar a beneficiat de o eliberare condiționată.
Atacarea unui loc de cult creştin are multe semnificaţii şi se doreşte un fel de declaraţie de război a Statului Islamic împotriva credinţei occidentale, a creştinismului. Folosindu-se de doi adolescenţi cu creierele spălate. C.L. După sursă orange.fr

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Caz șocant în Turcia! Cadavrul unei fete de 8 ani, găsit după 19 zile

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya a declarat, pe 8 septembrie, că forțele de jandarmerie au găsit cadavrul lui Güran.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere.