miercuri, septembrie 25, 2024

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”

Poliția turcă a efectuat raidur la un curs privat de limbă kurdă și la o librărie din provincia estică Diyarbakır, ca parte a unei anchete de „terorism”, conform Bianet.

Raidurile au vizat Asociația de Cercetare a Limbii și Culturii din Mesopotamia (MED-DER) și librăria Payîz Pîrtuk, soldându-se cu mai multe detenții.

De asemenea, au fost confiscate sute de cărți, reviste și ziare. Printre materialele confiscate s-au numărat 409 cărți și 144 de periodice care nu fuseseră anterior dispuse să fie scoase de pe rafturi. Autoritățile susțin că aceste publicații promovează ideologia și propaganda grupării militante Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Printre cei reținuți s-a numărat și Cihat Güney, proprietarul Payîz Pîrtuk. Potrivit Agenției de Știri Mezopotamya (MA), ancheta se bazează pe declarațiile lui Ümit Akbıyık, un martor care a contribuit anterior la arestarea a sute de persoane sub acuzații legate de activitățile PKK, precum și a unui martor anonim.

Criza economică din Turcia. Ministrul Finanțelor: „Avem nevoie de răbdare și timp.”

Ministrul Trezoreriei și Finanțelor, Mehmet Șimşek, a recunoscut frustrarea tot mai mare a publicului față de creșterea prețurilor în timpul unui interviu televizat la CNN Türk.

Turcia: 15 adolescente reținute pentru terorism după ce „ar fi învățat împreună, au comandat mâncare și au mers la film.”

În urma ordinelor Parchetului General din Istanbul, poliția din Istanbul a arestat 40 de persoane la primele ore ale lunii mai 2024. Printre aceștia se numărau 15 minori, cu vârste între 13 și 17 ani, reținuți fără reprezentare legală sau prezența părinților.

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”

Tensiuni între Turcia și Germania din cauza reglementărilor privind Döner Kebab

Conform propunerii Turciei, carnea de vită ar trebui să provină de la bovine care au cel puțin 16 luni și să conțină cu cantități specifice de grăsime animală, iaurt sau lapte, ceapă, sare și cimbru, precum și ardei negru, roșu și alb. Bucățile de carne ar trebuie să aibă o grosime de 3 până la 5 milimetri.