duminică, mai 12, 2024

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Festivalul Internațional al Lalelor are loc în fiecare primăvară, în Istanbul, iar imaginile cu grădinile spectacole fac înconjurul lumii.

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Iată locații unde te poți bucura de un peisaj inedit.

Parcul Emirgân, în partea europeană

Acest parc mare este centrul principal al Festivalului Lalelelor de la Istanbul și are vedere la Bosfor, așa că are și vederi uimitoare la distanță lungă. 

Tot aici, sunt amplasate diferite căsuțe care găzduiesc demonstrații ale ale artelor tradiționale cum ar fi tehnica Ebru, caligrafia, suflarea sticlei. 

De asemenea, o scenă este amplasată în parc pentru artiștii pop.

Piața Sultanamed, în partea europeană

Aceasta este piața de lângă Moscheea Albastră, istoric Hipodromul Constantinopolului. În anii precedenți, lalele au fost plantate într-un design uriaș de covor și a fost cel mai mare „covor de lalele”, care a doborât recordul mondial.

Parcul Gülhane, în partea europeană 

Acesta este cel mai relaxant parc din peninsula istorică. Se întinde în jurul zidurilor vechi ale Palatului Topkapı, din Sultanahmet. În parc, există o mulțime de bănci sub copaci maturi și bătrâni de unde să te bucuri în liniște de expozițiile florale.

Alte locații sunt: Parcul Yildiz, tot de pe partea europeană și Dealul Çamlica, pe latura asiatică.

Festivalul Lalelelor de la Istanbul a fost introdus pentru prima dată în 2006. În 2016, numărul de lalele plantate a atins un număr record de 30 de milioane.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.