miercuri, mai 1, 2024

București: Cina de Iftar alături de personalități ale lumii culturale și academice

Numeroase personalități din România distinse din lumea educației, culturii, artei, religiei, sportului, politicii și afacerilor din România s-au întâlnit la Cina de Iftar, dedicat Dialogului și Toleranței.

200 de nume importante au fost prezente joi, 28 martie 2024, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Seara a fost deschisă de discursul președintelui Mustafa Öz, urmat de președintele instituțiilor de învățământ Lumina, Fatih Göktaş.

 „Credem în îmbrățișarea tuturor, protejarea diferențelor noastre, găsirea unui teren comun în valorile universale.Continuăm să ne întâlnim și să transmitem mesaje de pace și solidaritate lumii. „Le doresc tuturor o lume pașnică în care pacea și toleranța predomină și oamenii să se unească în jurul valorilor umane universale”, afirmă Öz.

Evenimentul a continuat cu o prezentare care a explicat importanța și semnificația Ramadanului și a postului, un concert live de muzică orientală și dansul dervișilor.

Gala Premiilor „Dialog și Pace”

Gala Premiilor „Dialog și Pace” a fost punctul culminant al serii, prin care personalități de seamă au fost premiat pentru contribuția adusă societății.

„Prin acordarea acestor premii, am dorit să le recunoaște angajamentul lor în promovarea păcii, a dialogului și a înțelegerii interculturale. Fiecare premiu acordat a fost nu doar o simplă distincție, ci și o confirmare a impactului pozitiv pe care aceste personalități l-au avut în comunitatea noastră și în lume,” se arată în comunicatul ADVU.

5 nume distinse din domeniile academic, religie, cultură și educație au fost premiat, printre care și Gheorghe Zamfir sau jurnalista Ximena Reyes.

Jurnalista Iulia Tudor, una dintre laureați, a vorbit pe pagina de Facebook despre experiența de la Cina de Iftar.

„Acest premiu reprezintă pentru mine o recunoștință a muncii depusă în folosul oamenilor pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor românilor, dar și a altor minorități de la noi din țară. O încununare a valorilor umanitare pe care le respect și le promovez ori de câte ori am ocazia.”, scrie Iuliana Tudor.

De asemenea, într-un gest de frăție interconfesională, Revan Veli, imamul Moscheei Carol I din Constanța i-a înmânat premiu de excelență pastorului adventist, Mădălin Avramescu.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale a fost înființată în 2017, din dorința de a realiza un pod intercultural, prin care valorile esențiale ale umanității să fie redescoperite și aplicate în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre domeniul științific, social sau cultural.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.