duminică, mai 12, 2024

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

SpaceX a lui Elon Musk a solicitat autorităților locale o licență pentru a-și lansa internetul în Turcia, conform Turkish Minutes.

Serviciul de bancă largă prin satelit Starlink al SpaceX a cerut Autorității de Telecomunicații din Turcia (BTK), o licență globală de comunicare personală mobilă prin satelit (GMPCS) pentru a-și lansa internetul în Turcia.

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Erdogan vrea fabrică Tesla în Turcia

Musk i-a cerut lui Erdogan permisiunea de a opera Starlink în Turcia, potrivit unui comunicat al biroului de comunicații al lui Erdogan.

Ca răspuns, Erdoğan i-a cerut lui Musk să-și deschidă următoarea fabrică Tesla în Turcia.

Turcii nu sunt liberi pe internet

Nu se știe dacă guvernul turc, care este renumit pentru limitarea conectivității la internet a cetățenilor săi, va da undă verde unei operațiuni Starlink în Turcia.

Freedom House a declarat anul trecut că utilizatorii de internet turci nu sunt liberi din cauza restricțiilor privind conținutul și a represaliilor împotriva utilizatorilor pentru mesajele online.

Starlink a fost în centrul atenției încă de anul trecut, ajutând Ucraina cu furnizarea de comunicare prin satelit în timpul războiului cu Rusia.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.