luni, mai 13, 2024

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Guvernul turc a anunțat că vor fi impuse sancțiuni sirienilor care nu reușesc să părăsească Istanbulul până pe 24 septembrie, conform Stockholm Center for Freedom.

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

„… Cetățenii străini sirieni […] vor fi plasați în centre de cazare temporară. Obligațiile administrative vor fi introduse[…] în conformitate cu Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională[…] și vor fi aplicate sancțiunile prevăzute”, se arată în declarația oficială.

Ce s-a întâmplat?

La sfârșitul lunii iulie, autoritățile turce au ordonat refugiaților sirieni neînregistrați să părăsească Istanbul până pe 24 septembrie, ca urmare a unui control sporit asupra populației de refugiați în timpul alegerilor.

Biroul guvernatorului din Istanbul a declarat că sirienii aflați sub protecție temporară care nu sunt înregistrați în oraș au fost obligați să se întoarcă în provinciile unde sunt înregistrați, adăugând că vor fi făcute excepții pentru refugiații înregistrați în provinciile afectate de cutremure din februarie.

Riscă să fie expulzați din Turcia

Hürriyet Daily News a raportat anterior că forțele de ordine îi vor trimite pe sirienii care nu reușesc să părăsească Istanbulul înapoi în provinciile lor înregistrate.

În plus, reglementările guvernamentale indică faptul că persoanele ar putea fi expulzate din țară dacă nu își raportează în mod repetat locul unde se află, fără motive întemeiate.

Cazul sirienilor în Turcia

Președintele Recep Tayyip Erdogan, care a câștigat recent realegerea, a promis să repatrieze 1 milion de sirieni. Acest angajament vine în ciuda rapoartelor în curs de deportare forțată a sirienilor în patria lor sfâșiată de război.

Nemulțumirea față de populația de refugiați din Turcia, în special de sirieni, a apărut ca o problemă semnificativă în timpul alegerilor din mai. Candidatul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a promis că va întoarce toți refugiații în țările lor de origine. Partidul lui Kılıçdaroğlu, Partidul Popular Republican (CHP), deține primăria Istanbulului.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan va avea ocazia să recâștige Istanbulul anul viitor. Erdogan și-a exprimat deja dorința de a obține o victorie în cel mai mare oraș și centru economic al Turciei.

Refugiații din Turcia sunt adesea vizați de politicienii turci, care îi consideră responsabili pentru problemele sociale și economice din țară. Retorica anti-siriană a luat amploare, mai ales în timpul alegerilor din 14 mai și al turului prezidențial din 28 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...