vineri, mai 17, 2024

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Trei membri ai echipajului de salvare au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în timp ce lua apă dintr-un baraj, în lupta împotriva unui incendiu forestier în Izmir, din Turcia, conform Gazete Duvar.

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Dintre cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul prăbușit, trei erau cetățeni kârgâzi și unul era cetățean turc. În urma accidentului, copilotul elicopterului, un cetățean kârgâz, a fost salvat după ce au înotat până la mal.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı, pe 17 septembrie, afirmă că l-a vizitat pe copilotul salvat.

„Starea generală este foarte bună. Este conștienți și nu am spus prea multe pentru a evita oboseala”, susține oficialul.

Istoria se repetă

Jurnaliştii i-au amintit ministrului Yumaklı că un alt elicopter s-a prăbuşit în acelaşi baraj în 2017, soldând cu moartea a cinci persoane şi l-au întrebat dacă barajul prezintă un risc pentru elicopterele de stingere a incendiilor.

Ca răspuns, Yumaklı a spus că motivul real al accidentului va fi dezvăluit după toate examinările și că vor putea spune dacă există o legătură cu accidentul anterior după aceea.

Incendiul de la Menderes a fost ținut sub control la 20 de ore după izbucnire.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.