miercuri, mai 1, 2024

Rata de respingere a vizelor Schengen a Turciei  de cinci ori mai mare decât a Rusiei

Cetățenii turci se confruntă cu dificultăți în obținerea vizelor Schengen pentru a călători în Europa, conform Duvar English.

Printre primele cinci țări care au depus cel mai mare număr de cereri Schengen în ultimii opt ani, Turcia deține acum distincția nefericită de a avea cea mai mare rată de respingere.

Turcia, al doilea cel mai mare solicitant de vize Schengen după Rusia, se confruntă cu o rată de respingere de aproape cinci ori mai mare decât cea a Rusiei.

Cererea de călătorii în străinătate este la apogeu de la pandemia de Covid-19. Agențiile de turism au trecut printr-o perioadă dificilă, deoarece cei care doresc să solicite o viză au dificultăți în a găsi o programare în centrele de vize, iar cei care își găsesc o programare sunt respinși.

50 de turnee anulate

Din cauza respingerilor, aproape 50 de turnee au fost anulate în 2022, în timp ce pierderile agențiilor s-a apropiat de 300.000 de euro.

Celebrul muzician turc, Volkan Konak a anunțat, pe 27 mai, pe contul său de socializare că cererea sa de viză pentru Germania a fost respinsă de două ori, așa că a fost nevoit să-și anuleze concertele din țară.

Problema vizelor pentru cetățenii turci a fost și ea pe ordinea de zi la sfârșitul anului 2022. La acel moment, Ministerul de Externe a convocat ambasadorii țărilor și a anunțat că se întreprind măsurile necesare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.