joi, mai 2, 2024

Kılıçdaroğlu, principal contracandidat a lui Erdogan: Aderarea Turciei în UE este principalul obiectiv

Candidat la președinție, Kemal Kılıçdaroğlu vrea ca Turcia să devină membră a Uniunii Europene, conform Stockholm Center for Freedom.

Kılıçdaroğlu, dacă va fi ales, principalul său a susținut că principalul său obiectiv va fi ca Turcia să devină membră a Uniunii Europene, adăugând că uniunea ar trebui să împartă povara refugiaților a Turciei.

Într-un discurs la o cină găzduită de liderul Partidului Viitorului (GP), Ahmet Davutoğlu, la care au articipat personalități de rang înalt din opoziție și ambasadori din țările europene, inclusiv ambasadorul Nikolaus Meyer-Landrut, șeful delegației UE în Turcia, Kılıçdaroğlu a vorbit despre intențiile sale în cazul în care câștigă alegerile din 14 mai.

„Scopul nostru principal este apartenența la Uniunea Europeană. Bineînțeles că vrem să facem parte din lumea civilizată”, a spus Kılıçdaroğlu, adăugând că, dacă va fi ales, va face tot posibilul pentru a merge mai departe cu procesul de aderare a Turciei.

Călătorii fără viză

Liderul CHP și-a exprimat, de asemenea, speranța că Turcia va îndeplini celelalte șase dintre cele 72 de criterii pe care UE le-a propus pentru călătoriile fără viză pe durata mandatului lor la putere.

Kılıçdaroğlu a mai declarat că UE ar trebui să împartă povara refugiaților din Turcia, care găzduiește cea mai mare populație de refugiați din lume, cu aproape 4 milioane de refugiați și solicitanți de azil sub protecție internațională.

Pace în Siria

„Suferința din Siria a pus țara noastră într-o poziție de a fi un refugiu pentru milioane de refugiați. Purtăm o povară grea. Dar cât timp putem continua să purtăm această povară? Vrem pace în Siria. Ne dorim ca frații și surorile noștri sirieni care s-au refugiat în țara noastră să trăiască în pace în propria lor țară”, afirmă Kılıçdaroğlu.

Politicianul a adăugat că trebuie să găsească modalități de a stabili pacea în Siria, acționând împreună cu organizațiile internaționale care ar trebui să facă din aceasta una dintre problemele de top de pe agenda lor.

Pe măsură ce Turcia se pregătește pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din mai, prezența refugiaților în țară a devenit o problemă politică sensibilă, mai ales că țara se luptă cu o criză economică și valutară. Partidele de opoziție solicită în mod regulat autorităților să trimită milioane de sirieni acasă, în timp ce guvernul declară că lucrează pentru a crea circumstanțele adecvate în Siria pentru a le permite sirienilor să se întoarcă voluntar.

Relațiile Turciei cu UE datează din 1963. Țara a fost desemnată candidată în 1999, iar negocierile pentru aderarea cu drepturi depline au început în 2005. UE a suspendat discuțiile cu Turcia, susținând un declin al norme democratice în țară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.