vineri, mai 10, 2024

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”


Principalul candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, și-a lansat campania electorală pe 27 martie, cu un videoclip intitulat „Îți promit că primăvara va veni din nou”.

Liderul Partidului Popular Republican (CHP) din Turcia și candidatul la președinție al Alianței Națiunilor din blocul principal de opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, și-a lansat oficial campania electorală cu un videoclip în care a atins mai multe subiecte politice.

Kılıçdaroğlu a folosit recent referiri la venirea primăverii. De exemplu, a început să poarte o brățară specială roșie și albă, care este populară în Balcani ca simbol pentru primirea primăverii în luna martie.

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

În timp ce a adăugat că promite o „Turcie care crede în știință, artă și viitor”, prestigioasa Universitate Boğaziçi din Turcia, care a intrat pe ordinea de zi cu protestul de lungă durată dintre academicieni și studenți este prezentată în fundal.

„Venim pentru o Turcie care poate cânta cele mai frumoase cântece ale sale. Vă promit că va veni iarăşi primăvara.”, adaugă politicianul, în timp ce în videoclip rulează imagini cu tribunele fotbalului care au ieșit în prim-plan cu sloganurile „demisia guvernului” și concertele anulate în vara anului 2022.

Într-un al doilea videoclip, Kılıçdaroğlu a continuat să folosească tema primăverii pentru a sublinia criza economică în creștere, sărăcia și creșterea imigrației generațiilor tinere în țările occidentale.

Alegerile prezidențiale din Turcia vor avea loc pe 14 mai. Pe lângă Kılıçdaroğlu, candidatul de guvernământ al Alianței Populare, Recep Tayyip Erdoğan, candidatul de extremă-dreapta Alianței ATA, Sinan Ogan, împreună cu fostul membru CHP și lider al Partidului Patria, Muharrem İnce, vor candida pentru această funcție.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...