Ministerul Mediului din Turcia a ordonat demolarea unei biserici care datează din secolul al XIV-lea, care a fost grav avariată în urma a două cutremure masive care au lovit sudul țării pe 6 februarie, conform Deutsche Welle.
Biserica greco-ortodoxă Sfântul Gheorghe din satul Sarılar, Hatay, este una dintre clădirile de cult grav avariate.
Potrivit pastorului bisericii, Yohanna Papazoğlu, clădirea, care a fost distrusă în urma unui cutremur în 1872 și reconstruită în 1897, deservește o congregație de 1.900 de creștini ortodocși.
Biserica nu are documentele necesare de la Ministerul Culturii care să o recunoască drept o clădire istorică, astfel, autoritățile au decis demolarea acesteia.
Ministrul Culturii a greșit clădirea
Secretarul general adjunct al Municipiului Istanbul, a cerut autorităților să anuleze decizia și să înregistreze clădirea la Ministerul Culturii ca reper istoric.
Ca răspuns lui Polat, Birol İnceciköz, director adjunct al Direcției Generale a Ministerului Culturii și Turismului, a declarat că clădirea în cauză a fost deja înregistrată și că în prezent examinează amplasamentul.
Cu toate acestea, biserica la care se referea İnceciköz era Biserica Sfântul Nicolae din İskenderun și nu Biserica Sfântul Gheorghe.
Polat a subliniat greșeala și a făcut un apel de urgența pentru păstrarea Bisericii Sfântul Gheorghe, care a suferit deja daune semnificative în ciuda celor doi ani de restaurare.