sâmbătă, aprilie 27, 2024

Turcia: O campanie a pus victimele cutremurului în concediu fără plată

Sindicatul lucrătorilor din magazine și piețe (Store Market-Sen) a anunțat că o compania a pus victime ale cutremurului în concediu fără plată, conform Gazete Duvar.

Într-un comunicat de coordonare a lucrătorilor Store Market-Sen A101, lucrătorii A101 din din Hatay și din alte provincii din zona cutremurului au declarat că au suferit mari pierderi financiare și și-au pierdut casele și locurile de muncă după cutremur.

„Nu au nicio importanță”

Lucrătorii din provinciile afectate de cutremur au fost puși în concediu plătit până pe 18 februarie și li s-au oferit oportunitatea să lucreze într-un magazin A101 dintr-o altă provincie.

„Lucrătorii vor încerca să meargă să-și găsească un loc de muncă într-un alt oraș și vor încerca să-și mențină viața în același timp. Chiar și în urma acestui cutremur, angajatorii nu au nicio importanță pentru ei. În acest caz, muncitorilor li se spune: ⟨Magazinul nu este demolat, fie continuați să lucrați, fie găsiți alt magazin⟩”, se arată în comunicat.

Sindicatul a cerut de la A101 să se efectueze imediat controale și să se ia măsuri de precauție pentru siguranța lucrătorilor din magazinele avariate de cutremur.

Turcia a adoptat o legislație la începutul pandemiei care permitea angajatorilor să plaseze lucrătorii în concediu fără plată, care apoi au fost li s-au oferit „ajutor în numerar” de către stat.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.