luni, mai 6, 2024

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

O televiziune proguvernamentală a concediat un reporter după ce o filmare a ajuns virală în Turcia, conform Turkish Minutes.

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat carne pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Pe măsură ce scena se desfășoară, măcelarul este văzut oferindu-i trei cotlete de miel băiatului.

Videoclipul a atras comentarii mixte pe rețelele de socializare, unii utilizatori deplângând dificultățile economice pe care le suferă multe familii în Turcia, unde un cost al vieții uimitor de ridicat a devenit noua normalitate, iar alții susținând că știrea a fost rezultatul unei operațiuni de gestionare a percepției.

„Complet împotriva eticii profesionale”

Habertürk TV a declarat că l-au concediat pe Boylu pentru că a făcut „un discurs preliminar de dictare și îndrumare” cu copilul, despre care au considerat că este „complet împotriva eticii profesionale”.

Mama băiatului, care a vorbit cu presa după ce videoclipul a devenit viral, a declarat că nu sunt o familie săracă și că au propria lor casă și o mașină.

Presa turcă a raportat, citând date de la Consiliul Național al Cărnii Roșii (UKON), că prețul unui kilogram de carne roșie a crescut de la 116,9 de lire în decembrie la 135,5 de lire în ianuarie.

Turcia suferă de o inflație de nivel ridicat, care a atins 85% la sfârșitul anului 2022, potrivit statisticilor oficiale, care a crescut semnificativ costul vieții în țară pe fondul creșterii vertiginoase a prețurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.