sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia: Luna decembrie a anului 2022, cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani

Luna decembrie a anului 2022 a fost cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani, indică Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei, citat de Hurriyet Daily News.

Temperatura medie în decembrie 2022 a crescut cu 3,2 grade și a ajuns la 8 grade, această valoare fiind cea mai mare din ultimii 52 de ani.

Serviciul a amintit că temperatura medie între decembrie 1991 și decembrie 2020 a fost de 4,8 grade Celsius.

A doua cea mai mare medie a lunii decembrie a fost înregistrată în 2010,  temperatura crescând la 7,8 grade.

Temperaturile pe regiuni

Pe lângă datele de temperatură pentru ultima lună a anului 2022 în toată țara, declarația biroului a inclus și valorile temperaturii pe regiune și comparație cu anii precedenți.

Deși temperatura medie a regiunii Marmara este de 7 grade, temperatura medie în decembrie anul trecut a fost de 10,3 grade.

Temperatura medie a Regiunii Egee în decembrie 2022 a fost de 10,8, ceea ce înseamnă că media a crescut cu aproximativ 3 grade anul trecut, în timp ce temperatura medie în Regiunea Mediterană, care a fost de 9,1 grade în anii precedenți, a ajuns la 11,8 grade.

Chiar și în decembrie și în primele zile ale noului an, locuitorii regiunii mediteraneene și turiștii care vizitează regiunea s-au bucurat de vremea călduroasă.

Regiunea Anatoliană de Sud-Est a fost una dintre regiunile în care temperatura medie a crescut cel mai mult, întrucât temperatura medie în ultima lună a urcat de la 6,4 grade la 9,2 grade.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.