sâmbătă, mai 11, 2024

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a colecta informații în cadrul unei operațiuni secrete menite să ducă la identificarea adepților lui Fethullah Gülen. Patronii mai multor companii care activează în Grecia, dar și soțiile acestora au fost vizați de acțiunile de spionaj.

Un articol publicat de Nordic Monitor scrie despre o rețea de supraveghere creată de un polițist turc pentru a strânge informații în cadrul unei operațiuni secrete desfășurate de guvernul Turciei în Grecia pentru identificarea adepților lui Fethullah Gülen.

Nordic Monitor publică un document secret trimis de Direcția Generală de Securitate din Turcia (Emniyet) în data de 2 septembrie 2020 către cel puțin douăsprezece secții de poliție turcești pentru a le transmite informații și probe colectate de poliția turcă din operațiunile de supraveghere și spionaj desfășurate la Atena și Salonic.

Potrivit aceluiași articol, un polițist turc detașat la Ambasada Turciei din Atena, Grecia, a spionat cel puțin șase companii și 13 persoane de interes în Atena și Salonic, inclusiv un restaurant, o piață de vânzare cu amănuntul, o agenție imobiliară și o agenție de închiriere de mașini.

În unele cazuri, și soțiile proprietarilor companiilor respective, care se pare că ar fi avut legături cu celebra rețea a lui Gülen, au făcut obiectul unor acțiuni de spionaj și supraveghere.

„Activitatea de spionaj arată că guvernul Erdogan nu numai că ignoră legea dintr-o țară vecină și membră NATO, dar încalcă și legea proprie care interzice poliției turce să efectueze astfel de operațiuni”, comentează Nordic Monitor citat de publicația greacă To Vima. (RADOR)

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.