luni, mai 6, 2024

Erdogan s-a întâlnit cu Biden. SUA „umăr la umăr cu aliatul nostru NATO, Turcia, în combaterea terorismului”.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan s-a întânit cu președintele Biden cu ocazia summitului Grupului celor 20 (G-20) de la Bali, Indonezia, conform The Hill

În cadrul întâlnirii, Biden a transmis condoleanțe Turciei în urma unui bombardament de duminică de la Istanbul, care a provocat moartea a șase persoane. 

Biden și Erdoğan au discutat despre continuarea coordonării strânse cu privire la problemele NATO și alte probleme de interes regional și global, potrivit Casei Albe.

Casa Albă a trimis duminică condoleanțe Turciei după bombardament, spunând într-o declarație că SUA stă „umăr la umăr cu aliatul nostru NATO, Turcia, în combaterea terorismului”.

Ministrul de Interne respinge condoleanțele

Cu toate acestea, Ministrul de Interne al Turciei a acuzat SUA, de a fi complice la atentatul cu bombă, respingând condeleanțele.

Ministrul de Interne a spus că declarația de condoleanțe a fost ca „un criminal este primul care apare la locul crimei”.

„Nu acceptăm, respingem condoleanţele Statelor Unite ale Americii. Alianţa noastră cu un stat care întreţine Kobane (locuit predominant de kurzi sirieni) şi focarele de teroare trebuie luată în discuţie”, a declarat Soylu, care i-a acuzat pe combatanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe anumiţi aliaţi ai lor, susţinuţi de americani, pentru explozia din Istanbul.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.