luni, mai 6, 2024

ONU: Aproape 15 milioane de turci nu au ce mânca

Aproximativ 14,8 milioane de turci suferă de malnutriție, potrivit ONU, citat de Gazete Duvar.

Hunger Map Live un program desfășurat de programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (ONU) arată de din din 82,3 milioane de oameni din Turcia, aproape 15 milioane nu se hrănesc cât trebuie.

Față de acum trei luni, 410.000 de oameni în plus suferă de subnutriție, în timp ce față de luna trecută, cu 60.000 de oameni în plus nu pot consuma o cantitate suficientă de alimente.

Datele au arătat că 1,7% dintre copiii din țară suferă de „malnutriție acută”, în timp ce alți 6% de „malnutriție cronică”.

Provincia care a avut procentul de oameni care sufereau de subnutriție a fost Şırnak, din nord-estul Turciei.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.