vineri, mai 3, 2024

Un deținut de 82 de ani a murit, după ce autoritățile turce i-au negat eliberarea

Un bărbat, în vârstă de 82 de ani, a fost lăsat să moară în închisoare, în ciuda bolii de care suferea, conform Stockholm Center for Freedom.

Sıddık Güler a fost în închisoare în ultimii 27 de ani, iar autoritățile turce i-au negat eliberarea din închisoare, în ciuda vârstei sale și a multiplelor probleme de sănătate.

Bărbatul a fost transferat la o închisoare din vestul provinciei İzmir în urmă cu două luni și de atunci a fost ținut într-o celulă pentru o singură persoană.

Fiica lui Ayşe a spus că Sıddık Güler poate merge doar cu ajutor și are nevoie de îngrijire constantă. Ea a făcut apel la autorități pentru eliberarea tatălui ei, astfel încât acesta să poată primi îngrijirea corespunzătoare.

Activiștii pentru drepturile omului și politicienii de opoziție au criticat guvernul pentru că nu au eliberat prizonierii grav bolnavi, astfel încât aceștia să poată căuta un tratament adecvat.

Potrivit celor mai recente statistici publicate de Asociația pentru Drepturile Omului (İHD), numărul deținuților bolnavi este de peste 1.000, dintre care peste 600 sunt grav bolnavi. Deși majoritatea pacienților au rapoarte medicale care îi consideră inapți să rămână în închisoare, ei nu sunt eliberați. Autoritățile refuză să-i elibereze pe motiv că reprezintă un potențial pericol pentru societate.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.