duminică, mai 12, 2024

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

Aproximativ 75 la sută dintre tinerii din Turcia doresc ca țara lor să devină membră a Uniunii Europene, arată cercetările realizate de German Marshall Fund, citat de Gazete Duvar.

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Populația tânără chestionată în martie din 27 de provincii avea vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Rata celor din afara grupului de vârstă care au declarat că sprijină aderarea Turciei la UE a fost de 58%.

„Faptul că tinerii, printre care se numără oameni care nu au votat niciodată în viața lor, gândesc foarte pozitiv la UE are o semnificație în ceea ce privește locul în care vor să vadă Turcia”, a spus cercetătorul principal al GMF, Kadri Taștan.

44 sută nu cred că UE ar accepta Turcia

Majoritatea au spus că ei cred că Turcia va adera la UE în următorii 10-15 ani.

Aproximativ 68,8 la sută văd Turcia ca parte a Europei din punct de vedere geografic, în timp ce 57,2 la sută cred că Turcia este o parte a continentului din punct de vedere istoric, 45,6 la sută din punct de vedere economic, 44,5 la sută din punct de vedere al securității și 31,1 la sută văd că sunt apropiați cultural de Europa.

Dar jumătate dintre cei chestionați cred că UE nu are nicio intenție de a accepta candidatura Turciei. 44 la sută dintre cei nu cred că Turcia va deveni vreodată membră a UE, în creștere față de 39,7 la sută anul trecut.

SUA cea mai mare amenințare

Aproximativ 60% dintre cei care cred că S.U.A. este cea mai mare amenințare pentru Turcia. Aproximativ 31% cred că Rusia este cea mai mare amenințare.

Șaptezeci și cinci la sută dintre politicile de mediu și climă menționate ar trebui să fie prioritare, chiar dacă duce la încetinirea creșterii economice și la pierderea locurilor de muncă.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.