duminică, septembrie 8, 2024

Val de jurnaliști persecutați. Reporter reținut pentru un interviu, a fost eliberat și închis din nou

Un reporter suferă persecuții din cauza unui interviu de stradă din Antalya, conform Kronos34.news.

Hasan Kösoy, prezentatorul canalului Reporterul cu el însuși (Kendine Muhabir), care a fost închis, săptămâna trecută, pentru cuvintele unui cetățean dintr-un interviu stradal în Antalya, dar a fost eliberat,  fost reținut din nou.

Motivul detenției lui Köksoy este plângerea lui Mucahit Birinci, membru al Comitetului executiv central de decizie al AKP (MKYK).

Soția lui Hasan Köksoy a făcut următorul anunț pe contul de Twitter al canalului Kendine Muhabir.

„Poliția ne-a percheziționat casa la șapte dimineața și ne-a luat computerul și toate instrumentele de comunicare. Poliția a luat-o chiar acum pe soțul meu, Hasan Köksoy, în vehicul… motivul mandatului de percheziție a fost Mujahid”, scrie soția pe Twitter.

Val de detenție

De asemenea, Arif Kocabıyık, editorul Turan Kural și Mehmet Koyuncu, reporterul unui alt canal de interviuri, numit Sade Vatandaş,(Cetățean Simplu) au fost luați în custodie.

Membrul consiliului central de disciplină al partidului IYI, avocatul Ömer Furkan Dağ a criticat deciziile de detenție simultană în postarea sa pe rețelele de socializare.

„Mergi, Hizir Pașa, roata ta se va rupe. Sultanul în care ai încredere, într-o zi, și el va fi răsturnat!” susține avocatul.

UPDATE: Avocatul Furkan Dağ a anunțat prin Twitter că reporterii de stradă au fost plasați în arest la domiciliu și au primit interdicția de a ieși din țară.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.