joi, mai 9, 2024

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două mame din Turcia, care ar fi fugit din Turcia, au fost condamnate la șase luni de închisoare în  Malta, după ce au recunoscut că au folosit documente de călătorie falsificate, conform Times of Malta.

Hotărârea pentru Rabia Yavuz, în vârstă de 27 de ani și Muzekka Deneri, în vârstă de 29 de ani a fost pronunțată în datorită copiilor mici pe care le aveau femeii, procuratura informând instanța că oficialii instituției așteptau în fața sălii de judecată pentru a avea grijă temporar de copii în cazul în care mamelor lor li s-ar fi acordat o pedeapsă mai mare de închisoarea.

Curtea a aflat că femeile călătoriseră în Grecia în Belgia prin Malta când au fost arestați pentru că au folosit documente falsificate.

De asemenea, au fost arestați cetățeanul algerian Yousef Hammat și cetățeanul libian Mohamed Lassad Briki. Bărbații au fost arestați separat și închiși pentru șase luni, după ce s-au pledat vinovați și pentru folosirea unor documente false.

Inspectorul Karl Roberts a declarat că traficanții de persoane au conceput probabil o schemă prin care migranții ilegali au fost formați în cupluri cu copii mici.

Oficialul a spus că femeile au prezentat cărți de identitate franceze și italiene false, iar una dintre ele avea, de asemenea, două cărți de identitate românești false.

Ajutate de doi interpreți, femeile au recunoscut că dețin și folosesc cu bună știință documente false.

Profesoare fugit din Turcia

Aocatul asistenței juridice, Christopher Chircop a explicat că ambele mame erau profesori care fugiseră din Turcia, după lovitura de stat eșuată din 2016, căutând refugiu în Grecia.

Turcia concediază 28.000 de profesori, sub acuzația de terorism. Dar pandemia COVID-19 a adus suferințe suplimentare mamelor, făcându-le dificilă reînnoirea documentelor de ședere care urmau să expire.

În încercarea de a evita repatrierea de către autoritățile elene, mamele au încercat să se îndrepte spre Belgia, în speranța de a da o viață mai bună copiilor lor, în vârstă de doi și patru ani.

În apel pentru clemență, avocatul a spus că femeile nu pleacă în vacanță. Acesta, a subliniat el, a fost un caz particular, diferit de altele de acest fel. Copiii lor s-ar confrunta cu traume dacă ar fi smulși de mame într-o țară străină, în fața unei bariere lingvistice și a unor obiceiuri necunoscute.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.