sâmbătă, mai 18, 2024

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Un fost ofițer de poliție care a fost concediat după puciul eșuat a murit de cancer după eliberarea din închisoare, conform Turkish Minutes.

Abdulvahit Tuncay a murit pe 1 mai, la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoarea Tekirdağ, din nord-vestul Turciei, unde i s-a refuzat tratamentul medical în timp util, deși a scris zeci de petiții către administrația închisorii cerând să fie dus la un spital.

„L-au lăsat pe soțul meu să moară. Nici măcar nu i-au permis să meargă la infirmeria închisorii. A depus 25-30 de petiții cu privire la nevoia sa de tratament. … El nu a fost eliberat decât pe 24 aprilie, deși cancerul s-a răspândit pe întreg corpul său. A slăbit de la 70 de kilograme la 50 de kilograme. Nu au eliberat o persoană cu cancer pancreatic în stadiul patru „, afirmă Songül, soția bărbatului.

Tuncay a fost arestat pentru prima dată la două luni după lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016. El fusese în închisoarea Sincan, din Ankara și în închisoarea Keskin, din Kırıkkale timp de doi ani până când a fost eliberat din închisoare în așteptarea procesului. Tuncay a fost arestat din nou la Tekirdağ în octombrie 2020, pentru a ispăși o pedeapsă de 25 de ani. 

Un raport recent al Asociației pentru Drepturile Omului (İHD) din Ankara indică că există cel puțin 1.605 deținuți bolnavi în închisorile din țară, dintre care 604 sunt în stare critică. 

İHD a declarat că estimează că numărul deținuților bolnavi este mai mare și solicită guvernului să-i elibereze și să-și amâne pedepsele, deoarece pandemia de coronavirus reprezintă o amenințare suplimentară pentru starea lor medicală.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.