sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia:Închiderea magazinelor cu băuturi alcoolice a stârnit controverse

O decizie guvernamentală de a închide magazinele de băuturi alcoolice în timpul carantinei complete a declanșat controverse în Turcia, conform Hurriyet Daily News.

Supermarketurile, măcelăriile și magazinele alimentare vor funcționa între orele 10:00-17:00,  în timpul carantinei, dar magazinele de băuturi alcoolice (cunoscute sub numele de magazinele Tekel din Turcia) vor fi închise în această perioadă, conform autorităților turce.

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat că permiterea piețelor să vândă băuturi alcoolice în timpul închiderii de weekend creează concurență neloială. 

„Încercăm să protejăm drepturile magazinelor Tekel. Decizia noastră este în conformitate cu punctele de vedere științifice ”, a declarată Soylu.

Cu toate acestea, Veli Ağbaba, vicepreședinte al principalului partid de opoziție al Partidului Republican Popular (CHP), a criticat interdicția vânzării de alcool.

„Aceste interdicții arată că este o încercare de schimbare socială, nu o luptă împotriva focarului. Guvernul ar trebui să regândească această decizie „, susține Ağbaba.

De asemenea, reprezentanții Tekel și-au manifestat nemulțumirea, afirmând că această decizia creează o concurență neloială.

„Multe magazine Tekel servesc și ca magazin alimentar, vând ziare și produse alimentare de bază, cum ar fi pâine, iaurt și apă, clienților lor din cartiere. Nu vând doar băuturi alcoolice Problema nu trebuie restrânsă la vânzările de alcool.”, afirmă Ferihan Karasu, de la o organizație care reprezintă magazinele Tekel.

Interzicerea încalcă drepturile constituționale ale oamenilor, potrivit lui Erinç Sağkan, șeful Asociației Baroului din Ankara, menționând că decizia ar putea fi contestată pe motive legale.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.