marți, mai 7, 2024

Magazinul care vindea mai ieftin pâinea, suspendat de poliție:„Politica nu se poate juca cu pâinea oamenilor!”

Primăria Istanbul oferă pâine mai ieftină cetățenilor, cu toate acestea, poliția a încercat să împiedice echipele primăriei să construiască un alt magazin, conform Bianet.org

Poliția din Üsküdar, condusă de partidul lui Erdogan, AKP, a încercat să scoată magazinul de pâine, care este susținut de partidul din opoziție, CHP, din district în 24 și 25 aprilie.

Președintele Comitetului executiv al İMM Halk Ekmek (Pâinea Poporului), Özgen Nama a vorbit despre situația magazinelor de pâine, pe 26 aprilie, când a ajuns la locul faptei.

 „IMM a trimis o scrisoare oficială municipalității Ümraniye pe 30 martie, dar nici un răspuns … A trimis o altă scrisoare, totuși niciun răspuns … Au trecut 10 zile de atunci. Prin urmare, am instala acest bufet aici, în conformitate cu decizia consiliului municipal. ” a declarat acesta.

Oamenii au protestat

În timp ce oficialii municipalității Ümraniye încercau să împiedice echipele İMM să organizeze bufetul, cetățenii au venit să sprijine echipele İMM și au protestat împotriva municipalității Ümraniye. 

„Vrem să mâncăm și o pâine caldă de la brutărie. Vindeți-o cu 1 lira, astfel încât toată lumea să o poată cumpăra de acolo. Destul. Ați îmbolnăvit oamenii și ați obosit de viața lor. ” se aude o femeie strigând.

Nicio problemă în municipalitățile CHP

Purtătorul de cuvânt al İMM Murat Ongun a comentat situația magazinelor de pâine pe contul său de  Twitter.

 „Nu se poate juca politica cu pâinea. Aproape 100 din 533 de bufete Halk Ekmek au fost înființate până acum în municipalitățile conduse de CHP. Acum este imposibil de înțeles că bufetele adoptate în unanimitate la Consiliul İMM sunt împiedicate în Ümraniye și Üsküdar. ” scrie Ongun.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.