sâmbătă, mai 18, 2024

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

Șase primării sunt acuzate de furnizarea ilegală de pașapoarte de serviciu, cunoscute și sub numele de pașapoarte gri, care sunt în mod normal date funcționarilor publici atunci când sunt repartizați să călătorească în străinătate pentru afaceri oficiale. Deținerea unui pașaport gri permite deținătorilor să călătorească în multe țări fără a fi nevoie de viză.

Într-o declarație de luni, ministerul a declarat că primăriile din Gömeç, Gölbașı, Yeșilova, Yerköy, Suruç și Korgan au trimis oameni în străinătate în cooperare cu organizațiile societății civile sub pretextul „dansulu, spectacole, tururi culturale sau programe pentru tineri. ”

Astfel, ministerul a declarat că reglementările care permit municipalităților să ofere pașapoarte gri persoanelor au fost suspendate pentru a preveni abuzul în continuare până la adoptarea unei noi legislații.

Mai mult, ministerul de interne a lansat o anchetă asupra celor peste 40 de persoane care nu au s-au mai întors în Turcia după ce au participat la un atelier intitulat „Creșterea indivizilor conștienți de mediu”, organizat de compania germană Mega Kilit GmbH între 15 și 27 septembrie 2020.

Doar doi participanți  s-au mai întors în țară, mai exact viceprimarii Yeșilyurt Șahin Özer și Bekir Karakuș.

Conform primăriei cei doi au fost concediați, miercuri, „pentru a facilita buna desfășurare a anchetei”.

Trei din cele șase municipalități sunt conduse de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP),  iar altul de Partidul İYİ și una este guvernată de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP)

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.