sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia întărește restricțiile după creșterea numărul de cazuri COVID-19

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că va întări restricțiile pentru a reduce răspândirea COVID-19, după actualizarea hărții epidemiologice a țării, conform presei turcești.

Conform hărții, 58 de provincii din 81 se află acum în zona „roșie” sau „cu risc foarte mare”, printre care inclusiv centrul cultural și economic al Istanbulului și capitala națională, Ankara.

Evaluarea riscurilor din partea Ministerului Sănătății este împărțită în patru categorii, colorate în  albastru pentru risc scăzut, galben pentru risc mediu, portocaliu pentru risc ridicat și roșu pentru risc foarte mare.

Astfel, va fi  impusă carantină totală la sfârșitul săptămânii, în zonele roșii. Restaurantelor și cafenelelor din toată țara li se va permite să rămână deschise la o capacitate de 50%. Aproximativ 80 la sută din cei 84 de milioane de locuitori ai Turciei locuiesc în aceste zone.

Mai mult, mesele comunitare din luna Ramadanului au fost interzise, ​​așa cum a fost cazul anul trecut.

Turcia, care a relaxat măsurile în urmă cu o lună, a raportat recent o medie de 30.000 de noi infecții în fiecare zi.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.