duminică, mai 5, 2024

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Un bărbat turc a fost reținut pe motiv că l-a insultat pe președintele Recep Tayyip Erdoğan pe rețelele de socializare,  la două zile după ce a fost arestat pentru că ar fi insultat pe ministrul de interne, Süleyman Soylu, conform Turkish Minutes.

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui  Soylu cu mama sa, care  în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.

„Mama mea este în spital de 45 de zile, iar vagabondul care ne-a înjurat [într-un comentariu] sub fotografia noastră este eliberat sub supraveghere judiciară. Ce ar trebui să fac acum? Ce diferență are că sunt ministru? Ce înseamnă că nu pot proteja onoarea mamei în timp ce sunt ocupat cu afacerile statului? ” scrie ministrul într-o postare pe Twitter

Urmând ca tot miercuri, Erdal E să fie reținut, de data aceasta sub acuzația că l-ar fi insultat pe președintele Erdoğan pe rețelele de socializare și a fost arestat de un tribunal din Istanbul.

“Republica Turcă este un stat de drept”

Într-o referință deschisă la remarcile lui Soylu, ministrul turc al justiției Abdülhamit Gül a declarat  că nu va primi ordine de arestare a oamenilor.

„Mă adresez celor care îmi dau ordin să arestez oameni pe rețelele de socializare: Republica Turcă este un stat de drept”, susține Gül.

Un total de 27.717 de persoane din Turcia, inclusiv 903 de tineri cu vârsta sub 18 ani, s-au confruntat cu acuzații de insultă la adresa lui Erdoğan de când a fost ales pentru prima dată în 2014. Aproximativ 9.556 de persoane au fost condamnate pentru aceste acuzații.

În Turcia, insultarea președintelui este o infracțiune, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Oricine îl insultă pe președinte poate primi până la patru ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi mărită dacă infracțiunea a fost comisă prin mass-media.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.