miercuri, mai 8, 2024

Comerțul România-Turcia: Turcii caută soluții pentru noua lege controversată

O delegație a Ambasadei Turciei de la București și Asociația Afaceriștilor Turci, TIAD a făcut o vizită la Ministerul Economiei, Claudiu Nasui pentru a discuta despre lista jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, pe care se află și Turcia.

După întâlnire, președintele asociației TIAD, Güven Güngör susține că este încrezător că autoritățile române vor găsi o soluție viabilă.

“Suntem convinși că problema se va rezolva în cel mai scurt timp” declarată președintele.

Noua regulă introdusă în Codul Fiscal, prin Legea 296/2020, afectează toți afaceriștii care fac comerț între Turcia și România. Legea prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacții cu persoane juridice situate în jurisdicții necooperante în scop fiscal, sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit, explică G4media.ro

Care ar fi soluțiile?

Conform Andreei Geacu, Senior Manager, Taxe Directe, Deloitte România, citat de G4media, există mai multe variante, de la renunțarea integrală la textul de lege, la nuanțarea acestuia pentru cazuri specifice.

Cea mai evidentă modificare, aceea de scoatere a Anexei II de sub incidența noii reglementări, ar putea fi doar o soluție temporară în cazul Turciei, întrucât există posibilitatea ca, în viitor, acest stat să nu fie eliminat complet de pe Lista UE privind țările necooperante, ci, dimpotrivă, să ajungă în Anexa I.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...