sâmbătă, mai 4, 2024

Instanța a achitat politicianul pro-kurd acuzat în cazul Bella Ciao de la minarete

Un tribunal turc a achitat politicianul pro-kurde acuzat de incitare la ură pentru distribuirea videoclipurilor cu melodia „Bella Ciao” ​​difuzată de mai multe moschei din Izmir în luna mai, conform Duvar English.

Banu Özdemir, fostul vicepreședinte al opoziției pentru İzmir a fost achitată, pe 10 decembrie, după ce a fost arestată în luna mai pentru postarea de pe Twitter și a fost încarcerat timp de nouă zile.

Decizia de achitare a 50-a Curte Penală de la Izmir a fost împărtășită de principalul opoziție, președintele provincial al Partidului Popular Republican (CHP) din Izmir, Deniz Yücel, pe contul său de Twitter.

“Justiția turcă a trecut un test important. Salutăm toți membrii sistemului judiciar care onorează legea și justiția ”, a scris Yücel.

Piesa de rezistență italiană „Bella Ciao” ​​a fost difuzată simultan pe 20 mai din mai multe minarete ale moscheii din Izmir. Autoritățile au spus ulterior că sistemul care transmite apelurile la rugăciune în moschei a fost „sabotat” și a lansat o anchetă asupra incidentului.

Bella Ciao este o melodie care a fost  folosită de partizanii italieni de stânga în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.