joi, mai 9, 2024

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții, relatează Daily Sabah.

Hakan Atılgan stă alături de un manechin cu o mască de față pe scaunul pasagerului din față, împiedicând astfel clienții să stea lângă el.

Șoferul a povestit că a primit feedback pozitiv de la clienții săi, dar că grupurile care doreau să urce în taxi nu le-a plăcut noul aranjament de locuri.

„Scaunul din față este cu adevărat riscant. Oamenii strănută uneori. Cu siguranță respirăm virusul care iese din gura lor. Așadar, m-am gândit la o astfel de măsură preventivă. Fiecăruia îi pasă de propria viață. De aceea vreau ca cetățenii să fie sensibili la acest lucru. Vreau ca ei să se protejeze pe ei înșiși și pe ceilalți.” a subliniat bărbatul.

Tenzile Koç, un client permanent al Atılgan, și-a exprimat satisfacția față de măsură. Chiar dacă a spus că îi place să călătorească tot timpul pe scaunul pasagerului din față, crede că unele obiceiuri trebuie să se schimbe din cauza virusului.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.