vineri, noiembrie 20, 2020

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat  pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

M. Trifu, în vârstă de 43 de ani a povestit pentru reporterii Romanya Haber despre dispariția soțului ei, după ce, pe 5 decembrie 2019 s-a întors în casă pentru moștenirea unei casei.

„Ultima dată am comunicat cu el prin intermediul unei rețele turcești până spre mijlocul lunii martie. El a spus că drumurile au fost închise din cauza epidemiei și că va încerca să se întoarcă. Ulterior, nu ne-a contactat în niciun fel“ a explicat femeia. 

Constănțeanul nu folosește rețelele de socializare, iar soția lui știe foarte puține detalii despre rudele lor din România. 

„Soțul meu a vorbit mereu despre Constanța. Tatăl său era un turc plecat de la Trabzon în anii 1980. Locul său de naștere este Medgidia. El venea și pleca de câteva ori pe an și nu există nimeni acolo cunoscut,  doar  fiul unchiului său. Știu că atunci când a plecat în România, a rămas cu fiul unchiului său, pe nume Valentin  care se ocupa cu creșterea animalelor.” a explicat soția.

Autoritățile au lăsat-o fără răspuns

Femeia a susținut că atât ea și fiul lor în vârstă de 13 ani au fost afectați psihic de starea de incertitudine și lipsa lui Trifu. Astfel, a contactat Consulatul General al României la Istanbul și Ambasada Turciei la București pentru a primi vești de la soțul ei, care deține și cetățenia turcă și  cetățenia română. De asemenea, aceasta a depus o cerere la procuratură, dar fără niciun rezultat.

„Oamenii din Istanbul nici măcar nu m-au lăsat să intru, iar cei de la ambasada noastră din București au spus că ei nu pot face nimic. Nu este dreptul atât al meu, cât și al fiului meu de a avea informații despre situația soțului meu?” a insistat femeia.

Șeful a așteptat să se întoarcă

Soția a povestit că cei doi sunt căsătoriți de 14 ani și nu au avut probleme familiale sau financiare. Din contra, amândoi lucrau și și-au dobandit un apartament împreună.

„Soțul meu este un om foarte harnic și iubit. A lucrat neîntrerupt de când a venit în Turcia, la un magazin de bijuterie. Șeful a așteptat luni întregi sperând să se întoarcă. Dacă există o problemă între noi, de ce să nu sune? Dacă pleca de acasă, își strângea bunurile în timp ce eu nu eram acasă”, a sugerat femeia.

Soția a susținut că doar dorește să știe de starea soțului ei, aceasta este împăcată cu toate scenariile, chiar dacă el și-a început o viață nouă.

SUHEILA ISMAIL, BUCUREŞTI

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.