joi, aprilie 7, 2022

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat  pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

M. Trifu, în vârstă de 43 de ani a povestit pentru reporterii Romanya Haber despre dispariția soțului ei, după ce, pe 5 decembrie 2019 s-a întors în casă pentru moștenirea unei casei.

„Ultima dată am comunicat cu el prin intermediul unei rețele turcești până spre mijlocul lunii martie. El a spus că drumurile au fost închise din cauza epidemiei și că va încerca să se întoarcă. Ulterior, nu ne-a contactat în niciun fel“ a explicat femeia. 

Constănțeanul nu folosește rețelele de socializare, iar soția lui știe foarte puține detalii despre rudele lor din România. 

„Soțul meu a vorbit mereu despre Constanța. Tatăl său era un turc plecat de la Trabzon în anii 1980. Locul său de naștere este Medgidia. El venea și pleca de câteva ori pe an și nu există nimeni acolo cunoscut,  doar  fiul unchiului său. Știu că atunci când a plecat în România, a rămas cu fiul unchiului său, pe nume Valentin  care se ocupa cu creșterea animalelor.” a explicat soția.

Autoritățile au lăsat-o fără răspuns

Femeia a susținut că atât ea și fiul lor în vârstă de 13 ani au fost afectați psihic de starea de incertitudine și lipsa lui Trifu. Astfel, a contactat Consulatul General al României la Istanbul și Ambasada Turciei la București pentru a primi vești de la soțul ei, care deține și cetățenia turcă și  cetățenia română. De asemenea, aceasta a depus o cerere la procuratură, dar fără niciun rezultat.

„Oamenii din Istanbul nici măcar nu m-au lăsat să intru, iar cei de la ambasada noastră din București au spus că ei nu pot face nimic. Nu este dreptul atât al meu, cât și al fiului meu de a avea informații despre situația soțului meu?” a insistat femeia.

Șeful a așteptat să se întoarcă

Soția a povestit că cei doi sunt căsătoriți de 14 ani și nu au avut probleme familiale sau financiare. Din contra, amândoi lucrau și și-au dobandit un apartament împreună.

„Soțul meu este un om foarte harnic și iubit. A lucrat neîntrerupt de când a venit în Turcia, la un magazin de bijuterie. Șeful a așteptat luni întregi sperând să se întoarcă. Dacă există o problemă între noi, de ce să nu sune? Dacă pleca de acasă, își strângea bunurile în timp ce eu nu eram acasă”, a sugerat femeia.

Soția a susținut că doar dorește să știe de starea soțului ei, aceasta este împăcată cu toate scenariile, chiar dacă el și-a început o viață nouă.

SUHEILA ISMAIL, BUCUREŞTI

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii