vineri, mai 3, 2024

Turcia: Amendă de 10 milioane de lire pentru 5 companii de rețele sociale, inclusiv Facebook și Youtube

Turcia a amendat cinci companii de social media cu 10 milioane de lire pentru că nu a numit un reprezentant conform noii legi, relatează BNN.

Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și TikTok au fost amendate, marți, cu 10 milioane de lire (1,2 milioane de dolari) pentru nerespectare, potrivit oficialului Omer Fatih Sayah.

Companiile au fost notificate și ar va urma să mai fie fi sancționate în viitor dacă nu vor respecta reglementările.

Doar versiunea rusă a Facebook, VKontakte, a fost numită reprezentant local pentru Turcia, pe 2 noiembrie.

Ministerul Turciei pentru Infrastructură și Transporturi, care supraveghează reglementările cibernetice, nu a comentat încă evenimentul.

Conform noii reguli, rețelele  de socializare trebuie să desemneze un reprezentant în Turcia până 1 octombrie, măsura care încă nu a fost îndeplinită.

Autoritățile turce vor impune treptat amenzi începând 10 milioane de lire turcești (1,1 milioane de euro), urmând ca amenda să crească, iar în 6 luni, accesul să fie limitat până la 90%, în cazul în care nu sunt respectate regulile.

Legislația adoptată în iulie, a fost solicitată de președintele Recep Tayyip Erdogan, care a spus că vrea să eradicheze  conținutul imoral pe social media. Guvernul susține că legea are drept scop combaterea criminalității informatice și protejarea utilizatorilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.