joi, mai 2, 2024

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita  o „influență proastă”, relatează Duvar English.

În urma protestelor familiilor turcești, copiii refugiați din orașul Kırșehir, din Anatolia Centrală,au fost inițial așezați într-o mică clădire a unei școli într-o parte îndepărtată a orașului.

 După ce clădirea mică și veche a fost demolată de municipalitate, autoritățile au decis să grupeze copiii refugiați Școala Elementară Ömer Aydın în care nu au fost admiși elevi turci.

Directorul școlii elementare Ömer Aydın, Recep Sulubulut a susținut că copiii refugiați s-au confruntat cu probleme deoarece au părăsit țara lor, nu vorbesc fluent limba turcă și unii suferă trauma războiului.

 „Trauma a determinat copiii refugiați să dezvolte jocuri violente, cum ar fi aruncarea de pietre. Dar acesta este doar un joc pentru copii.” a susținut directorul.

Potrivit Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR),în Turcia trăiesc 3.627.481 de refugiați sirieni. Peste 600.000 dintre ei sunt la vârsta necesară pentru a intrat în sistemul de  învățământ. Refugiații sirieni din Turcia au fost din ce în ce mai vizați de discursuri de ură și infracțiuni de ură și sunt învinuiți pentru multe dintre problemele sociale și economice ale Turciei. 

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.