luni, noiembrie 23, 2020

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Un fost colonel închis sub acuzații de lovitură de stat eșuată din 2016, a decedat, joi, în urma insuficienței cardiace, relatează Turkish Minutes.

Barıș Avıalan, un fost colonel a fost ținut în închisoare cu acuzații de lovitură de stat din 18 iulie 2016, până când a cedat din cauza insuficienței cardiace, în ciuda unui raport medical care prevedea eliberarea sa urgentă.

Un tribunal din Ankara l-a condamnat pe Avıalan la închisoare pe viață pentru presupusul său rol în evenimentele din 15 iulie 2016, deși acesta se afla în concediu. 

De la puciul eșuat, 21.000 de oameni au fost concediați, cu toate că cei care au participat în seara de 15 iulie au fost doar 2.000. Peste 20 de prizonieri au murit după gratii în Turcia în 2020, potrivit cifrelor Asociației pentru Drepturile Omului (İHD).

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,