vineri, aprilie 15, 2022

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Un fost colonel închis sub acuzații de lovitură de stat eșuată din 2016, a decedat, joi, în urma insuficienței cardiace, relatează Turkish Minutes.

Barıș Avıalan, un fost colonel a fost ținut în închisoare cu acuzații de lovitură de stat din 18 iulie 2016, până când a cedat din cauza insuficienței cardiace, în ciuda unui raport medical care prevedea eliberarea sa urgentă.

Un tribunal din Ankara l-a condamnat pe Avıalan la închisoare pe viață pentru presupusul său rol în evenimentele din 15 iulie 2016, deși acesta se afla în concediu. 

De la puciul eșuat, 21.000 de oameni au fost concediați, cu toate că cei care au participat în seara de 15 iulie au fost doar 2.000. Peste 20 de prizonieri au murit după gratii în Turcia în 2020, potrivit cifrelor Asociației pentru Drepturile Omului (İHD).

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.